Gå direkt till textinnehållet
SökKontaktAnnonsera
Prenumerera

Nyheter

Pepsis marknadschef till McDonalds

Pepsis marknadschef Jeff Jackett blir svensk marknadsdirektör på McDonalds.


Publicerad 2011-12-20 07:25

Ämnen i artikeln:

Pepsi

Dela artikeln:

I december förra året lämnade Mats Wester McDonalds efter bara ett år som marknadsdirektör i Sverige, eftersom han inte kom överens med bolaget.

Då var planen att inte ersätta Mats Wester. Istället fick nordiska marknadsdirektören Shaun Russell ansvaret även för den svenska marknadsföringen.

Nu kan dagensmedia.se berätta att McDonalds rekryterat Jeff Jackett, nordisk marknadschef på Pepsi, som svensk marknadsdirektör.

McDonalds presschef Frida Berg bekräftar uppgifterna.

– Jeff Jackett ersätter Shaun Russell som varit tillförordnad marknadsdirektör för Sverige, säger hon.

Shaun Russell fortsätter som nordisk marknadsdirektör med placering i Norden.

– Vi har alltid haft en nordisk och en svensk marknadsdirektör, men eftersom jag har stor erfarenhet av svenska marknaden behövde vi inte rusa in i en rekrytering när Mats slutade. Nu efter ett år är vi väldigt glada att vi har hittat Jeff som efterträdare, säger Shaun Russell till dagensmedia.se.

Varför Jeff Jackett?

– Han är en av de mest erfarna marknadscheferna, med erfarenhet från Pepsi, Unilever och från både Norden och Nordamerika. Han är ett perfekt komplement till McDonalds i Sverige, säger Shaun Russell.

Jeff Jackett börjar på McDonalds 1 januari.

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.