Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

People byter chefredaktör

Publicerad: 2 Februari 2009, 12:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

Sebastian Westin lämnar chefredaktörsposten på People för att istället bli kreativ chef och satsa mer på event och kundtidningsverksamhet. Moderedaktören Anna Thelning ersätter.


Peoples huvudnummer är att plåta människor på stan och ställa frågor om mode, musik och uteliv. Samtidigt fungerar People som en shoppingguide. I höstas firade tidningen femårsjubileum genom att göra om logga och form. I dag, måndag, kommer första numret med ny chefredaktör.

- Nu kan jag fokusera mycket mer på sidoverksamheten och ge Anna möjligheten att utveckla den redaktionella biten, säger Sebastian Westin.

Sidoverksamheten består av kundtidningar och redaktionella uppdrag åt olika annonsörer. Bland annat har man gjort en utbildningstidning åt Folkuniversitet och en videodagbok åt Berghs.

SWDS omsatte enligt Bolagsverket 1,3 miljoner kronor mellan maj 2007 och april 2008, men enligt Sebastian Westin flyttades verksamheten från Peoples tidigare bolag in i SWDS Publishing AB i februari 2008, och omsättningen gäller därmed perioden februari-april 2008.

Nu har People fyllt på med två nya säljare.

- 2008 var ett toppenbra år. Det är först de sista tre-fyra månaderna som de nya säljarna jobbat, så det känns bra. Vi har ökat intäkterna med 40 procent 2008, säger Sebastian Westin.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.