tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Penfolds hittar EMEA-chef i Sverige

Publicerad: 23 februari 2012, 05:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:32

Vintillverkaren Treasury Wine Estates flyttar det europeiska huvudkontoret från London till Stockholm. I samband med omorganisationen blir Anna Andrée Jeppe utsedd till marknadschef EMEA för varumärket Penfolds.


MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Anna Andrée Jeppe har jobbat som nordisk marknadschef för Penfolds de senaste tre åren. Nu tar hon ett kliv upp i organisationen och blir en del av varumärkets globala marknadsteam med ansvar för EMEA-regionen.

– Jag ska se till att ha full kontroll på allt som sker inom regionen och jag rapporterar direkt till huvudkontoret i Australien. Norden, England, Tyskland och Schweiz är våra största marknader, men vi tittar även mycket på Ryssland så jobbet handlar också om att öppna upp nya marknader. Det ska bli fantastiskt roligt, säger Anna Andrée Jeppe till dagensmedia.se.

Under februari flyttas hela Treasury Wine Estates europeiska huvudkontor från London till Stockholm. Och det nordiska teamets arbetssätt ska implementeras i resten av regionen.

– Det fungerar väldigt väl idag att sitta i Sverige och sköta hela regionen. England är en helt annan marknad som kan skötas lokalt.

Omorganisationen gör också att varumärket får en tydligare röd tråd eftersom ett litet team får ansvaret globalt, säger Anna Andrée Jeppe.

– Att kunna ha den direkta kontakten med Australien och vinmakarna kommer också att göra skillnad i kommunikationen. Man måste så klart alltid ha lokal anpassning av legala skäl, men också på grund av att varumärket har olika mognadsgrad på olika marknader.

I Sverige där de legala restriktionerna kring alkoholreklam är relativt hårda jämfört med övriga Europa, flaggar Anna Andrée Jeppe för att det istället kan bli fler event.

– Det finns tankar kring event på den nordiska marknaden, men inget som är klart ännu.

I Treasury Wine Estates ingår, förutom Penfolds, varumärken som Lindeman’s, Rosemount, Wolf Blass och Beringer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev