Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Payback-time, ramavtal och sexobjekt

Publicerad: 5 Februari 2011, 05:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:22

Har du inte hängt med i nyhetsflödet? Dagensmedia.se listar de viktigaste medie- och reklamnyheterna från veckan som gått.


Ämnen i artikeln:

KreabReklamombudsmannenNyheter24Gullers GruppGraylingROBoxerBoxer-Robert

BRINKENSTJÄRNA: "NÅGON ÄR UTE EFTER ATT SKADA OSS"

Kändismanagern Michael Brinkenstjärna hotade att stämma Nyheter24 för förtal. Detta efter sajten publicerat ett påstått fejkat pressmeddelande där Magnus Hedman utannonserades som Brinkenstjärnas nya marknadschef.

– Det är någon som vill skada oss. Vi håller på och undersöker problemet men det kommer bli repressalier. Det blir en payback-time, sa Michael Brinkenstjärna om pressmeddelandet.

DE FÅR REGERINGENS RAMAVTAL

Regeringskansliet blev i veckan klara med anbudsutvärderingen – och erbjuder nu 25 kommunikationsbyråer de åtråvärda ramavtalen. På listan fanns bland andra Grayling, Gullers Grupp och Kreab.

– Vi avsatte alla tänkbara resurser för att visa vilken kompetens vi har byggt upp inom området samhällsinformation. Det är väldigt roligt att vi fick gehör för det, sa Graylings vd Peter Erikson om upphandlingen.

"BOXER-ROBERT FRAMSTÄLLS SOM ETT RENT SEXOBJEKT"

Det tyckte Reklamombudsmannen som fällde en annons där den digitala Boxer-Robert poserade endast iförd boxer-shorts och tvättbräda.

– Även om avsikten med annonsen var att presentera en humoristisk koppling mellan mannen i underkläder och produkten i sig framställs mannen genom sin pose och brist på kläder som ett rent sexobjekt på ett sätt som kan anses kränkande för män i allmänhet, skrev Reklamombudsmannen i sitt utlåtande.

Veckans mest lästa artiklar:

* Studio Totals fest - en bluff?

* Brinkenstjärna: "Någon är ute efter att skada oss"

* "Boxer-Robert framställs som ett rent sexobjekt"

Veckans mest kommenterade artiklar:

* ”Boxer-Robert framställs som ett rent sexobjekt”

* Läget fortfarande allvarligt för Bert Sundström

* Hård kritik mot Mediaanalys

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.