Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Pär Nuder och Manuel Ferrer till Newsmill

Publicerad: 27 Augusti 2008, 07:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Före detta detta s-statsrådet Pär Nuder börjar blogga för PM Nilsson, Leo Lagerctantz och Karin Eder-Ekmans sajt Newsmill, uppger Politikerbloggen. Premiär blir på måndag.


Det har varit mycket buzz i medieträsket om före detta Expressen-duon och Bang-redaktörens sajt Newsmill. Sajten är sedan en tid tillbaka igång i "beta-beta-version" i form av en blogg. Men på måndag ska Newsmill lanseras på allvar.

- Det är vår ambition, men vi kanske kör igång i beta-version först, säger Leo Lagercrantz till Dagens Media.

Samtidigt avslöjar Politikerbloggen att Newsmill får draghjälp av den socialdemokratiska broilern Pär Nuder, som ska blogga om USA-valet, med fokus på ekonomi. Newsmill ska lansera en större Amerika-blogg inför valet, med ett flertal profilerade namn som ska skriva om frågor inom sina respektive områden.

Även Manuel Ferrer, konsult på Progress PR och före detta kommunikationschef för Socialdemokraterna, har knutits till sajten. Han ska skriva om kampanjmetoder. Andra Amerika-bloggare är Timbros Roland Poirier Martinsson, amerikanske statsvetaren Ken Neptune, Miljöpartiets Annika Nordengren Christiensen och EU-parlamentarikern Anders Wijkman, berättar Leo Lagercrantz.

- Det vimlar redan av bloggare om USA-valet, men vår förhoppning är att vi ska vara störst och bäst inom de olika nischerna, säger Leo Lagercrantz.

Tidigare i veckan skrev skådespelarna Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar ett uppmärksammat inlägg på Newsmills sajt om jämställdhet, som plockades upp i flera stora medier. Det blev bra pr för Newsmill.

- Vi hade 25.000 unika besökare igår. Deras debattartikel gjorde att vi kunde få uppmärksamhet utanför mediebranschen, säger Leo Lagercrantz.

Webbyrån LBi Starring gör Newsmills sajt.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.