Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Pär Lager föreläser för utländska politiker

Publicerad: 3 november 2011, 13:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:52

Satsa på en stark intern kommunikation – det förespråkade Pär Lager under en föreläsning för politiker från ett tiotal olika länder, tidigare i dag.


Politiska representanter från länder i Sydamerika, Asien, Afrika och mellanöstern deltar i Olof Palme International Centers projekt för att stödja och utbilda demokratier under framväxt.

Utbildningen genomförs i samarbete med socialdemokraterna. Tidigare vd:n för Berghs school of communication, Pär Lager, höll idag ett föredrag i Bommersvik om kommunikation i demokratier. Där delgav han råd som passar politiskt verksamhet såväl som vanliga företag.

Vilket är ditt bästa råd för bättre kommunikation?

– Framför allt brukar jag betona hur viktigt det är med en stark intern organisation så att alla medarbetare vet vad målet är. Vid extern kommunikation anpassas budskapet och kanalerna efter de olika målgrupperna. Men internt används ofta bara en kanal och ett budskap. Det gäller att ta reda på vilka typer av kommunikation som passar medarbetarna bäst, säger Pär Lager och fortsätter med ytterligare ett gott råd:

– Det är bra att bygga upp en feedback-orienterad organisation för att förbättra kommunikationen. Den positiva feedbacken behöver bli mer konkret och den negativa mer konstruktiv.

Vad betyder den här utbildningen?

– I Sverige är vi väldigt duktiga på kommunikation. Bland de länder som medverkar är kunskaperna om det här väldigt varierade. Den här utbildningen är fantastisk och kan förhoppningsvis bidra med att stärka sköra demokratier, säger han.

Pär Lager lämnade Berghs i oktober och är numera styrelseledamot i employer branding-företaget Academic Communication.

Av: Erik Strömberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.