Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Pagrotsky startar nyhetssajt

Publicerad: 12 Januari 2009, 07:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Riksdagsmannen Leif Pagrotsky är en av delägarna i Nyhetsverket.se, en sajt för medborgarjournalistik. "Jag fick förtroende för deras idé", säger han till Dagens Media.


Nyhetsverket.se vill enligt grundarna vara "en snabbförmedlare av hela landets lokala nyheter, rapporterade av"vanliga människor" från alla orter och städer.

Från och med i dag kan vem som helst ladda upp bilder, filmer och texter på sajten. Allt material ska dock granskas av moderatorer.

"Vi hoppas att resultatet blir en salig blandning avstort och smått, av det som roar men också det som ärblodigt allvar", skriver redaktionen i ett pressmeddelande.

Leif Pagrotsky är sedan tidigare delägare i magasinen Offside och Filter.

- Nyhetsverket kontaktade mig för ganska länge sedan och frågade mig om jag ville vara med som extern finansiär. Det är ett par entusiastiska unga entreprenörer som vill prova ny idé i liten skala och jag fick förtroende för hur de jobbar, säger Leif Pagrotsky till Dagens Media.

Hur ser du på medborgarjournalistik?

- Det är uppenbart att det är någonting som växer, fler och fler vill uttrycka vad de ser. Hela expansionen av bloggare och etablerade mediers försök att få sin publik att medverka visar det.

Sajten ska annonsfinansieras. Hur går det i en lågkonjunktur?

- Jag har ställt mycket frågor om det. Jag kan inte så mycket om det här men den bedömningen de andra gör är att det sker en förskjutning i annonsbudgetarna till förmån för nätannonsering. Det finns en risk, men samtidigt är det ju inte ett jättestort projekt, vi tror det finns tillräckligt med annonsaffärer för att få detta att gå runt.

Förutom Leif Pagrotsky är journalisten Daniel Johansson, tidigare nyhetsreporter och programledare på Sveriges Radio, SVT och TV8 och TV3, samt förre MTG-medarbetaren Fredrik Palm och journaliststudenten Malin Ekman.

Dagens Media har sökt Fredrik Palm.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.