Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Pagrotsky: "Han valde att ta heder och ära av min person"

Publicerad: 11 April 2008, 11:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Leif Pagrotsky bekräftar att han lämnade seminariet Radiopuls efter attacken från Christer Jungeryd. "Sakargumenten var få i den långa drapa av personlig bitterhet som han hävde ur sig", säger Leif Pagrotsky.


Den förre kulturministern ger nu sin syn på vad som hände under seminariet Radiopuls, som arrangerades igår av Teracom, i samarbete med Radioakademin.

Han är starkt kritisk till hur han behandlades under Christer Jungeryds välkomstanförande.

- Som politiker är jag van vid att ta debatt, och som minister har man fått kritik varje dag hela året. Men nu blev jag inbjuden som gäst, där arrangören redan i välkomsthälsningen väljer att ta heder och ära av min person, säger Leif Pagrotsky.

Han hävdar att Christer Jungeryd, som är ordförande i Radioakademin, använde en "anti-intellektuell" och "personligt kränkande ton". När han som gäst blev attackerad på det sättet valde han att lämna evenemanget.

- Något annat i välkomsttalet än att nedvärdera min person hade han inte fantasi till. Och de sakargument som var inflätade bland invektiven var väldigt få. Så som arrangemanget var upplagt hade jag heller ingen möjlighet att ge min syn.

Christer Jungeryd hävdade i sitt anförande att Leif Pagrotskys beslut i digitalradiofrågan präglades av "politisk feghet" och "ren politisk taktik".

Leif Pagrotsky håller inte med:

- Om du tittar i Dagens Medias lägg ser du att vi i detalj gick igenom för- och emot i det här. Men skälen de anförde för att släcka FM-nätet, och att göra 25 miljoner radioapparater i svenska hem värdelösa, var för dåliga.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.