Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Över 700.000 såg Sverige slå Schweiz i hockey-VM

Publicerad: 4 maj 2009, 11:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Helgens toppnotering för TV6 sattes under den helt avgörande VM-matchen i ishockey mellan Sverige och Schweiz. Men även övriga Sverigematcher under långhelgen drog bra tittande. "VM-hockeyn fortsätter att leverera", säger en nöjd Anders Knave, programchef för MTG TV.


Toppnoteringen under gruppspelsmatchen mellan Sverige och Schweiz i söndags, sattes under den andra perioden, då 724.000 personer tittade.

- Vi är jättenöjda med siffrorna. Det tog fart redan från början då Sveriges matcher har avgjorts sent och spänningen levt ända fram till slutet. Jag hoppas Sverige tar sig hela vägen för det skulle värma både hockeysjälen och ratingen, säger Anders Knave.

Matchen mellan Sverige och Ryssland tog en del stryk tittarmässigt då den sänden på valborgsmässoafton men drog under förlängningen 545.000 tittare. Matchen Sverige - USA nådde sin högsta notering under den tredje perioden med 713.000 tittare. Sverige - Lettland sågs som mest av 697.000 under den andra perioden.

TV6 satte under förra året tittarrekord då över en miljon följde Sveriges seminfinalmatch mot Tjeckien.

- Det är alltid vanskligt att gissa men går Sverige långt i turneringen så har vi alla möjligheter att slå det rekordet. Får jag bestämma så sätter vi ett nytt rekord i semin och sedan ännu ett i finalen, där Sverige förstås vinner, säger Anders Knave.

Alla siffror kommer från MMS.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.