Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Oscarsnominerad regissör till Palladium

Publicerad: 29 Augusti 2012, 09:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Palladium Film får en ny medarbetare i den prisvinnande regissören Patrik Eklund.


Patrik Eklund står bakom kortfilmer som den oscarsnominerade ”Istället för Abrakadabra” och Cannes-vinnaren "Slitage".  Nu tar han steget över till reklamsidan och blir regissör på Palladium Film.

– Det är jättekul. Vi är stormglada över killen. VI har haft ögonen på honom och hans format ett tag. De filmer han har gjort passar fantastiskt bra för reklamfilm eftersom han har ett starkt visuellt uttryck, säger Johan Rudolphie, vd på Palladium Film, till dagensmedia.se.

Enligt Patrik Eklund själv kom erbjudandet om en tjänst på Palladium Film under en väl valt tillfälle.

– Jag har sneglat lite åt det hållet senaste tiden, speciellt när jag nu befinner mig i ett läge mellan produktioner. Reklamfilm har intresserat mig mer och mer och nu får jag ett nytt kreativt utlopp, säger han till dagensmedia.se.

Enligt Patrik Eklund är steget från dramafilm till reklamfilm främst en fråga om arbetssätt.

– Det jag har märkt de senaste åren är att det språk som används är nära besläktat, men arbetssättet helt annorlunda, säger han.

Patrik Eklund är just nu aktuell med sin första långfilm "Flimmer", som går upp på biograferna i slutet av september. Han kommer även att fortsätta med dramafilm vid sidan av sitt uppdrag på Palladium Film.

– Jag har gott om tid, och jag är i en utvecklingsfas vad gäller drama, så jag har svårt att se att de två sakerna skulle krocka, säger Patrik Eklund.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.