Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ord & Råd blir Workshop och expanderar i Norden

Publicerad: 8 Januari 2007, 13:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Butiksbyrån Ord & Råd byter namn till Workshop. Dessutom ska företaget expandera till övriga Norden.


Först ut blir troligtvis Norge, men än är inget säkert bestämt, utan det beror på kunderna, säger Kristofer Wanselius, vd på Ord & Råd. Tidigast 2008 kan nya kontor vara på plats.

- Vi har tittat på förvärv, men vi har hittat en annorlunda nisch och där fann vi inga renodlade förvärv att göra, säger Kristofer Wanselius.

Bolaget delas även upp i två delar, vilket rent juridiskt gjordes redan förra året, men det är inte förrän i år som det får genomslag. Kontoret i Jönköping blir ett eget bolag som styrs av Victor Wanselius, och ska fokusera på mässverksamhet. Jönköpings-bolaget behåller namnet Ord & Råd. Stockholmskontoret ska istället koncentrera sig på butiksdelen.

- Vi ska fokusera på butik både kring marknadsförings- och försäljningsproblematiken. Därför väljer vi att göra namnbytet nu för att ta en position framöver, säger Kristofer Wanselius.

Han fortsätter:

- Vi ska bli duktiga på shopping som företeelse och där är reklam bara en del. Vi tyckte att Workshop var ett bra namn eftersom vi som företag är öppna och den arbetsprocessen stämde bra in på vår företagskultur. Det var också ett roligt sätt att göra en ordvits av att vi arbetar med butiker.

Det nya namnet lanseras torsdag 18 januari. I mellandagarna drog Ord & Råd igång en teaser-kampanj inför namnbytet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.