Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Optimismen hög bland kommunikatörer

Publicerad: 13 maj 2009, 06:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

I dag presenteras undersökningen Kommunikatören. Den visar bland annat att det finns en stor tillit till arbetsmarkanden bland branschfolket trots de tuffa tiderna.


För femte året i rad har undersökningen Kommunikatören genomförts av rekryteringsföretaget Hammer & Hanborg. I den framgår att arbetsmarkanden för kommunikatörer ser ljus ut.

En fråga som ställts är om man kan tänka sig att byta jobb trots krisen, och sju av tio svarade ja.

- Branschen verkar vara relativt oberörd. Det är inte alls som 2001 när tiderna var tuffa. Då var det jättejobbigt och folk satt och övervintrade på sina jobb. Det var väldigt låg rörlighet, säger Christina Hammer på Hammer & Hanborg.

- Det finns många tidsbegränsade uppdrag ute nu. Och det märks att det finns sug efter ännu mer, men många företag har anställningsstopp. När det blir bättre tider igen tror jag att vi kommer att få se en ytterligare ökning, säger hon och fortsätter:

- Statusen har höjts för den här yrkeskategorin. Det finns en medvetenhet på ett helt annat sätt i företagsledningarna att man måste kommunicera, även i kristider, säger Christina Hammer.

Under morgonen har det även varit prisutdelning på Nalen i Stockholm. Ikea och Skatteverket belönades för bästa kommunikation, precis som förra året.

Linus Kannerberg

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev