torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Omstridd Kia-utmanare spikar svensk styrelse

Publicerad: 2 september 2008, 06:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Det har stormat rejält kring IABs etablering i Sverige. Men i går kväll lyckades organisationen välja en styrelse. "Nu är vi igång, det är jätteroligt, säger Ronnie Eide, initiativtagare till IABs Sverige-etablering".


MS

Martin Schori


Dagens Media har tidigare berättat om hur IABs intåg i Sverige väckt starka reaktioner i branschen. Det första informationsmötet beskrevs av personer som närvarade som "polsk riksdag".

- Det rådde stor förvirring i början om IAB var en konkurrent till KIA, har en källa som var med på mötet berättat för Dagens Media.

Kia som organisation var inte inbjudna, vilket spädde på ovissheten.

- Det ursprungliga initiativet från IAB blev olyckligt, vi blev tagna på sängen, har Kias Lasse Näsström sagt.

De som är kritiska till IAB menar att två aktörer förvirrar annonsörerna. De som är positiva anser att de finns utrymme för båda, och att konkurrens till och med gynnar branschen. Dessutom ska IAB och Kia syssla med olika saker. I går var det dags för ett nytt möte och då sattes en styrelse för IAB.

- Vi har valt en ordförande, och det blev Johanna Johansson på Telenor, säger Ronnie Eide.

Johann Johansson är affärsutvecklare på Telenor. Entreprenören Rufus Lidman och Googles Daniel Rytterström är andra styrelsemedlemmar. Ronnie Eide ska inte vara med, men ingå i IABs "task force".

- Vi ska arbeta med utbildning och events. Vi vill inte kalla oss kommitté för det låter som om man bara sitter och beslutar saker. Task force låter som att man kan göra någonting.

Vad händer nu?

- Nu ska vi ta tag i allt det formella, med hemsida och registrering hos Bolagsverket. Sedan är det upp till styrelsen.

Läs mer om IAB i Dagens Medias pappersutgåva, nummer 14 2008.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev