Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Olsson till Bringholm:Jag tror att vi mörkar lite...

Publicerad: 30 Maj 2008, 12:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Här är utredarnas bevis mot Tobias Bringholm, Ingemar Olsson och de övriga misstänkta tidigare toppcheferna på Metronome. Ekobrottsmyndigheten har säkrat ett stort antal mejl - där cheferna både instruerar byggfirmor om fakturering och diskuterar sin egen ersättning.


Efter mer än ett år är ekobrottsmyndighetens förundersökning kring de misstänkta skattebrotten på Metronome klar.

Åklagare Martin Tidén planerar att senare i sommar väcka åtal mot fem tidigare toppchefer: Tobias Bringholm, Lars Sundén, Ingemar Olsson, Peter Ahlberg, Jonas Arvidsson.

Samtliga har delgivits misstanke om grovt försvårande av skattekontroll, ett brott som kan ge upp till fyra års fängelsestraff.

Bevisningen mot de tidigare toppcheferna består - förutom genomgången av felaktiga fakturor och deras egna sammanställningar över "fiskar och bananer" - av mejl som de skickat till varandra, till byggfirmor och andra leverantörer.

Mejlväxlingen, som ingår i förundersökningen, visar att de upprepade gånger instruerat olika leverantörer att märka fakturor med exempelvis "Big Brother" - trots att det i själva verket rört privata utgifter.

Ingemar Olsson skickade till exempel i februari 2005 ett mejl till en av de flitigast anlitade byggfirmorna:

"Du kan väl skriva en faktura till mutter media ab med text som följer. Att. Lars Sundén Utlägg för Big Brother Skandiaprojektet. Kostnader avseende Norska huset. Kompletterande el, gräv, uteplats, inredning etc. Inköp och arbete totalt 200.000 plus moms enligt överenskommelse."

Dagens Media har tidigare berättat att Tobias Bringholm bygger sitt försvar på att det funnits en överenskommelse med styrelsen om att lyfta den rörliga lönedelen genom att "fakturera från närstående bolag".

I samband med att anställningsavtalen skrevs 2001 diskuterade Bringholm den saken med Ingemar Olsson. I ett mejl till Bringholm skriver Olsson:

"Sitter med anställningsavtalen och funderar på det där med "fakturera på närstående bolag". Om vi tar upp frågan så kan vi få problem med deras jurist. Jag tror att vi mörkar lite i första vändan och slänger in det med faktureringen på slutet när juristerna är ute. Kanske som en bilaga som förklarar fördelningen av pengar??"

Mejlen avslöjar också att det uppstått motsättningar inom den nu brottsmisstänkta ledningsgruppen. Peter Ahlberg skrev i december 2003 till Ingemar Olsson, med kopia till Tobias Bringholm:

"Jag vill bara säga att jag inte uppskattade ditt sätt att diskutera mina lönevillkor inför ridå på vilsledarmötet…"

Ingemar Olsson mejlar dagen efter till Tobias Bringholm och Lars Sundén:

"Jag tyckte tvärtom. Vad tycker ni och vad ska jag svara?"

Lars Sundén:

"Om det inte är försent så skall vi nog ta ett litet internprat om detta!"

I sina mejl diskuterar toppcheferna också lönesättning, och möjligheten att undvika skattekontroll.

Jonas Arvidsson, dåvarande ekonomichefen, är bekymrad över en att Skatteverket ska granska hans fakturering. Han jobbade då heltid som ekonomichef, men lyfte bara en del av sin ersättning som lön - resten fakturerades via olika bolag.

För minska risken för upptäckt skickade han fakturor från olika bolag, han skriver till Peter Ahlberg:

"…i år sker faktureringen oregelbundet och från olika bolag"

I slutet av 2003 krävde dåvarande minoritetsägaren Endemol att få insyn i hur Metronome satte sina löner.

Ledningsgruppen diskuterar om hur de ska svara, Lars Sundén mejlar till Ingemar Olsson och Tobias Bringholm:

"Det verkar ju inte som han vill ha chefslöner bara utan efter vilken policy vi reviderat våra löner. Vi får väl i så fall meddela att de som har fast handslag och är välväxta får bra betalt, övriga lite mindre."

Mejlväxlingen blottlägger också att Tobias Bringholm och de övriga misstänkta tidigare cheferna var missnöjda med de norska ägarna Schibsted, och med sin ersättning.

Samtidigt som Bringholm, Sundén, Olsson och Ahlberg misstänks ha tillskanskat sig mångmiljonbelopp genom att låta bolaget betala privata levndadsomkostnader slåss de för högre lön, och bättre belöningssystem.

I februari 2005 mejlar Schibsteds Jan-Erik Knarbakk - och kräver en översyn av Metronomes organisation. Mejlet är ställt till bland andra Ingemar Olsson, Tobias Bringholm och Lars Sundén:

"Vi vil anbefale at dere benytter en ekstern fasilitator i arbeidet med den organisatiorske egendiagnose… Diagnosen må, for å kunne danne et godt grunnlag for forandringer i organisasjonene, være tilstrekklelig dyptgående og selvkritisk".

Knarbakk begär att resultatet ska läggas fram i juni samma år. Bara fem dagar senare svarar Tobias Bringholm med ett mejl där han konstaterar att Metronome haft en stark tillväxt i tio år, men nu saknar "verktygen i verktygslådan":

"Vårt omdöme har gjort att vi ofta har lyckats realisera många av våra visioner", skriver Bringholm och fortsätter med att kräva mer betalt:

"…pengar är en bra drivkraft vid sidan av ära och utbildning"

"Jag tycker att ni fattade fel beslut vad gäller kompensationen för det gamla optionsprogrammet. Det hade kostat er ganska lite pengar i förhållande till goodwill att ersätta optionsinnehavarna för insatsen…

…Slutligen så är du min chef. Och om du vill att jag skall medverka till att lyckas med uppgiften att ta Metronome till nästa nivå i dess utveckling så behöver du finna en plattform för ett samtal oss emellan om hur min motivation att växa bolaget skall ske."

Bringholm får beröm av Lars Sundén:

"Bra skrivet! Bara det nu inte är för döva öron!...

…Det viktiga är att vi har ordning på belöningssystemen. Och det har vi inte. De senaste 10 åren har vi belönat både oss själva och andra synnerligen ojämnt…

Tillgivne/Sudden"

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.