Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Olov Carlsson lämnar SVT

Publicerad: 2 juni 2015, 08:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

Olov Carlsson, chef för nyhetsdivisionen på SVT, lämnar public service-företaget efter tio år.


Ämnen i artikeln:

SVT

Olov Carlsson säger till SVT:s interntidning Vi på tv:

– När jag tillträdde som chef för SVT Nyheter & Sport för åtta år sedan stod vi inför stora utmaningar. Vi behövde bland annat stärka vår kvalitet, bli effektivare och framförallt möta den digitala revolutionen. I dag kan jag stolt konstatera att vi har kommit långt på den resan och att vi av broadcasters runt om i världen pekas ut som föregångare. Det har varit oerhört roliga – och bitvis slitiga – år.

– Jag har börjat känna att det är dags för mig att hitta på något annat. Och när vi diskuterat saken har vi gemensamt kommit fram till det beslutet. Det nya medielandskapet utmanar oss varje sekund och det fyller mig med energi. Jag ser fram emot att testa på något nytt.

Hanna Stjärne, vd på SVT:

– Olov är en erkänt duktig ledare, både inom SVT och i branschen. Han har drivit genomgripande och innovativa förändringsprocesser vilket bidragit till den starka position som SVT har i dag inom sport, nyheter och samhällsprogram.

För en dryg vecka sedan blev det känt att Ekots chef Anne Lagercrantz lämnar Sveriges Radio och kliver in som chef för nyhets- och sportdivisionen på SVT. Samtidigt utsågs SVT-medarbetaren Maria Groop Russel till chef för den nya divisionen för digital utveckling och allmän-tv.

LÄS OCKSÅ:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev