söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Olof Brundin blir flyttgubbe

Publicerad: 18 september 2008, 07:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Olof Brundin lämnar Aftonbladet efter 22 år. Nu blir han chef för redaktionell utveckling på tidningens ägare Schibsted. Hans första projekt blir att överse Aftonbladets flytt.


MS

Martin Schori


- Jag ska titta på samordningsmöjligheter mellan de stora aktörerna som Schibsted äger. Mitt första uppdrag blir att noga utvärdera möjligheterna för Svenska Dagbladet och Aftonbladet att flytta ihop. Det är ett jätteprojekt som kommer att ta tid, säger Olof Brundin till Dagens Media.

Hur känns det att lämna Aftonbladet?

- Det är på tiden. Jag var nära att lämna i samband med att Anders Gerdin avgick vid nyår. Men jag tycker att att det har varit kul att köra ihop med Jan Helin.

Olof Brundin har haft en rad befattningar inom Aftonbladet, som reporter, nattchef på sportredaktionen, nöjesbilagechef och informationsdirektör. Senaste har han varit andreredaktör, en nyinrättad tjänst.

Vad har du gjort egentligen?

- Jag har skött Aftonbladets roll inom Schibsted och suttit i ett antal arbetsgrupper. Jag har varit mycket i Oslo. Man kan säga att jag har gjort arbete som inte synts. Jag kommer att sakna det dagliga samarbetet med Janne Helin men är samtidigt glad över förtroendet från Schibsted.

Olof Brundin tillträder sin nya tjänst den 20 oktober.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev