Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Olle Axelsson om Coop: "Kommunikation är så viktigt i förändringsprocesser"

Publicerad: 8 Juli 2014, 08:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:33

Efter sommaren blir Olle Axelsson ny kommunikationsdirektör för krisande Coop. För Dagens Media berättar han om förväntningarna.


Ämnen i artikeln:

Coop

Efter cirka ett år som kommunikationsdirektör på Svenska Spel lämnar Olle Axelsson bolaget för att ta sig an en ny utmaning: den som kommunikationsdirektör på Coop.

Han ser fram emot det nya jobbet.

– Det är en spännande utmaning. Det är ett bolag som har fått ny ledning och har en spännande "turn around-situation", att komma ikapp den viktigaste konkurrenten. Jag gillar sådana här förändringsresor, jag har varit med om det inom bilindustrin och även det senaste året på Svenska Spel. Men det är bolag med helt olika positioner, Coop är ett bolag som ska kämpa sig till att ta position och marknadsandelar. Det ska bli otroligt kul, säger Olle Axelsson till Dagens Media.

Han har över 30 års erfaranhet i kommunikationsbranschen, bland annat från Volvo Personvagnar och Saab, och han var ansvarig för kommunikationstrategierna vid affären mellan Ford och Geely.

– Jag gillar de här basbranscherna som man lever med varje dag. Vi behöver transportera oss, vi behöver bo och vi behöver äta.

Vad tar du med dig till Coop?

– Det är väl att på ett klokt och strukturerat sätt driva igenom de frågor som ledningen bestämmer sig för att driva. Kommunikation är så viktigt i förändringsprocesser, det är det som gör att det blir framgång – eller inte, säger Olle Axelsson och fortsätter:

– Efter 30 år har jag hyfsat bra rutin och känsla för vad som fungerar, vilka budskap man ska driva när. Det ska bli oerhört spännande att vara med på den här resan.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.