Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ogilvy-vd tar över pr-byrå i Östersund

Publicerad: 19 Februari 2008, 09:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Mia Forsgren lämnar Ogilvy i Åre och blir istället vd för Begriplig PR. Pr-byrån, med huvudsäte i Östersund, befinner sig i en tillväxtfas. På måndag öppnar byrån ett Årekontor och nuvarande vdn Andrea Swensson ska starta upp i Göteborg.


- Mia Forsgren är en fantastisk rekrytering. Hon har ett brett nätverk, vana och erfarenhet och kunskap om reklambranschen som är intimt förknippad med pr-branschen. Hon är en driven ledare och ett positivt ansikte för hela kommunikationsbranschen, säger Andrea Swensson, huvudägare och avgående vd för Begriplig PR.

Mia Forsgren lämnar vd-posten på Ogilvys Årekontor efter snart två år. Hon har ett förflutet bland annat som marknadsdirektör i 11 år för Sony BMG.

- Pr-branschen är spännande, växer snabbt och ligger nära reklambyråbranschen. Dessutom är Begriplig PR ett företag som jag samarbetat med länge genom Ogilvy. Jag vet att de är bra människor, har bra kompetens och ger möjlighet till utveckling, säger Mia Forsgren.

Andrea Swensson har varit vd för Begriplig PR sedan starten för 18 år sedan, men nu ska hon flytta till Göteborg för att starta upp ett systerkontor.

- Ett entreprenörsstyrt företag mår bra av att ömsa skinn och ta in någon utomstående. Vi ska växa nu och jag har fokus på Göteborg, säger hon.

Och det finns planer på flera kontor.

- Det kan tänkas att vi också öppnar upp i Stockholm så småningom, men det är än så länge bara i tankarna, säger Andrea Swensson.

Begriplig PR har i dagsläget 10 anställda och preliminära beräkningar visar en omsättning på 6,4 miljoner kronor i fjol. Årets budget ligger på 8,4 miljoner kronor. Byrån har främst kunder i Åre-Östersund och Stockholm.

Mia Forsgren presenteras som vd när nya Årekontoret invigs den 25 februari, men hon tillträder formellt den 11 mars.

Björn Saletti tar tillfälligt över ledarskapet för Ogilvy Destination i Åre då Mia Forsgren lämnar vd-posten. Kontoret har sju anställda, men samarbetar kontinuerligt med flera frilansare. Preliminära beräkningar visar att Ogilvy Destination omsatte omkring 12 miljoner kronor förra året, enligt Mia Forsgren.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.