Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nytt tittarrekord för TV6

Publicerad: 8 juni 2009, 07:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:31

Lördagens match mot Danmark kan ha kostat Sverige en VM-plats. TV6 kunde dock räkna in ett tittarrekord. Programdirektören Anders Knave jublar åt siffran, men beklagar straffmissen.


Sportsändningarna fortsätter att levererar tittarrekord för TV6. Snittet för sändningen i lördags landade på 1.353.000. I målgruppen 15-49 uppgick ratingen till 15,8.

Under den andra halvleken registrerades 1.497.000 tittare, vilket är kanalens högsta siffra någonsin. Det gamla rekordet, på 1.253.000 tittare, härstammar från kvartsfinalen mellan Sverige och Tjeckien i årets upplaga av hockey-VM.

- Även om det är trist med tanke på matchens utgång är jag fantastiskt glad över att en tillställning i TV6 kan få det här tittandet, säger Anders Knav, programdirektör på MTG TV.

Det har framförts kritik mot sändningen, bland annat för att bildproducenten missade straffen. Hur ser du på det?

- Det där är trist. Uppsnacket är bland det bästa jag sett på länge i någon kanal. Men det är klart att det är en oförsvarlig blunder som görs vid straffen. En bildproducent har mycket att hålla reda på men det är olyckligt. Ett sämre tillfälle kunde man knappt hitta.

Det tidigare rekordet för en fotbollsmatch är från den 28 mars i år, då Sverige drabbade samman med Portugal.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.