Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

NyTeknik expanderar - tar över dagensit.se

Publicerad: 25 Januari 2002, 08:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Från och med april får NyTekniks läsare utökad telekom- och it-bevakning på nätet. NyTeknik tar över dagensit.ses redaktion och verksamhet och utökar sin egen sajt med materialet.


- It och telekom är viktiga bevakningsområden. Vi satsar mer på dem i tidningen och behöver ha ett komplement på webben, säger Dan Magnerot, chefredaktör NyTeknik.

Informationen från dagensit.se inlemmas på nyteknik.se. Samtliga fyra i dagensit.ses redaktion övergår också till NyTekniks organisation.

Huruvida personalen från dagensit.se ska hjälpa NyTeknik i sin utökade it- och telekombevakning i tidningen är ännu oklart.

- Det är klart att vi försöker samordna. Men vi får se hur vi gör i det här fallet, säger Dan Magnerot.

Målet med övertagandet av dagensit.se är enligt Dan Magnerot att NyTeknik ser it och telekom som växande områden där många av tidningens läsare arbetar.

- Vi vill kunna erbjuda bevakning både på nätet och i tidningen, säger han.

Peter Pettersson, chefredaktör dagensit.se, hoppas att annonsörerna på dagensit.se ska följa med till NyTeknik.

- Vi utgår från att vi inte ska tappa läsare i och med det här. Det är våra läsare som annonsörerna vill nå och det ska vi kunna erbjuda även i framtiden, säger han.

Mätningar som dagensit.se gjort visar att dubbeltäckningen mellan de två sajterna är cirka 15 procent idag. Priserna borde enligt Peter Pettersson därför inte påverkas i negativ riktning av sammanslagningen. Snarare tvärt om.

- Annonspriserna på internet är hyggligt linjära. Men det är klart att storleken spelar roll. Kan vi visa på att vi blir större kan vi förstås ta mer betalt, säger han.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.