söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nystartat sökföretag blir granne med Google

Publicerad: 4 juni 2008, 14:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:47

Under våren har ett nytt SEO-företag med de välkända namnen Jim Westergren och Marcus Westberg växt fram. Idag lanseras hemsidan och företaget officiellt.


OE

Ola Eriksson


Westpeak är namnet på bolaget som leds av vd Mattias Nyberg. Marcus Westberg är teknikchef och Jim Westergren, som också driver SEO-forum.se, blir affärsutvecklare. Kontoret ligger på Mäster Samuelsgatan 60 i Stockholm, precis bredvid Googles Sverigekontor.

-Först var det en slump att vi fick den lokalen men när vi sedan hade ett par olika att välja mellan var det kul att bli grannar med Google, säger Mattias Nyberg.

Företagets slogan är lägligt nog vi finns där sökmotorn finns. Affärsmodellen är att erbjuda sökoptimeringsstjäner till små och medlestora företag.

-Skillnaden mot andra företag är att vi har en mycket stor kunskap i Marcus och Jim. Sedan gör vi inte bara små ändringar, behövs det så bygger vi om hela hemsidan för 19.000 kronor för att uppnå rätt resultat.

Från start ska tre tekniker och två säljare plus vd jobba på företaget. Förutom sökoptimeringstjänster erbjuder företaget e-handelslösningar och ska även driva en egen e-butik med inriktning mot datorprodukter.

-Jag skulle säga att nio av tio e-handelsbutiker inte är sökmotoroptimerade i dag, säger Mattias Nyberg.

Jim Westergren, som är ett av de mest välkända namnen inom sökmotorsoptimering i Sverige, blir delägare i företaget och sitter med i styrelsen. Han ser en kraftig mognad i en bransch som ofta utpekas som ett tillhåll för oärliga metoder.

-En av anledningarna till att jag startade SEO-forum var just för att lära ut rätta metoder. Jag tycker de tvivelaktiga metoderna har minskar den sista tiden, det är sällan man ser systematiska säljmetoder där samma lösning säljs in till 100-tals kunder också, säger Jim Westergren.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev