Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nyheter24 tar in nytt riskkapital

Publicerad: 28 Januari 2009, 08:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

Åtta färska miljoner ska hålla Nyheter24 flytande tills sajten bär sig själv. "Går allt enligt plan är vi självförsörjande innan 2009 är slut", säger Patrik Sandberg, grundare och delägare i Nyheter24.


Nyheter24 lanserades i september 2008 med hjälp av en grundplåt på 12 miljoner kronor från riskkapitalbolaget Rite Ventures. Grundarna Douglas Roos, före detta vd för Ladbrokes, och Starcoms ex-vd Patrik Sandberg satsade även en okänd summa pengar.

Nu tar Nyheter24 in 8 miljoner kronor färskt kapital genom en riktad nyemission. Förutom grundarna Douglas Roos och Patrik Sandberg samt Rite Ventures får Nyheter24 en ny delägare.

Läs mer i Dagens Medias pappersutgåva. - Helt enligt den ursprungliga planen investerar befintliga delägare i denna runda. Men vi kände även att ville utvidga ägargruppen något. Därför tar vi in en ny part, säger Patrik Sandberg.

KL Ventures heter det Göteborgsbaserade riskkapitalbolaget som skjuter till de extra pengar Nyheter24 behöver. I Styrelsen sitter Christoffer Lundström och Michael Knutsson, båda med ett förflutet inom spelbranschen.

- Framförallt Douglas har jobbat med dem tidigare, och vi tycker att de är väldigt duktiga. Det kändes logiskt att ge dem ett erbjudande om att vara med i emissionen.

Hur mycket av nyemissionen som KL Ventures har tecknat, eller hur ägandet i Nyheter24 är fördelat efter affären, vill Patrik Sandberg inte uppge.

Nyheter24 ska uteslutande hämta sina intäkter från annonsförsäljning. Men sajten, som presenterar sin första officiella besöksstatistik om en vecka, är idag inte lönsam.

- Planen är att pengarna ska täcka löpande kostnader tills vi är självförsörjande. Någonstans i november eller december 2009 ska vi börja visa svarta siffror på månadsbasis.

Enligt Patrik Sandberg har annonsförsäljningen gått bra, med undantag för januari månad. För att accelerera försäljningen ska Nyheter24 rekrytera en till säljare.

Läs om hur finanskrisen påverkar riskkapitalisternas vilja att investera i medieföretag i Dagnes Media #2, som utkommer i dag, onsdag.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.