söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nyheter24.se ska gå runt om ett år

Publicerad: 11 september 2008, 08:23
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Douglas Roos och Patrik Sandbergs mediesatsning Nyheter24.se har premiär på nätet inom ett par veckor. Redaktionen är bemannad och om allt går enligt plan ska projektet börja visa svarta månadssiffror om ett år.


SA

Synnöve Almer


- Det här är en oerhört tuff utmaning som kommer att kräva blod, svett och tårar dygnet runt i många år framöver. Tanken är att vi ska börja visa ett positivt kassaflöde på månadsbasis senhösten nästa år, säger Patrik Sandberg, vd för bolaget.

Ryktena om medieprojektet med före detta Starcom-vd Patrik Sandberg och Ladbrokes Sverige-chef Douglas Roos tog fart i början av året. Initiativtagarna är fortfarande hemlighetsfulla om projektet, men snart är det dags att bekänna färg.

- Vi har inte spikat releasedatum, men det blir inom ett par veckor. Det är en bred, annonsfinansierad nyhetssajt, men ryktena om att det är en kvälltidningsdödare kommer inte från oss. Målgruppen är män och kvinnor 15-44 år, så det är väldigt brett. Det är ingen Stureplansprodukt, säger Patrik Sandberg.

Det är en tuff marknad, varför tror du att ni lyckas?

- Min och Douglas styrka att vi är bra på att bygga upp företag, marknadsföra dem och förhoppningsvis tjäna pengar. Sen försöker vi att omge oss med människor som är väldigt duktiga publicister. På så sätt hoppas vi få in lite nya affärsmannamässiga ingredienser i publicistvärlden.

Nyheter24.se har 25 medarbetare, inräknat Patrik Sandberg och Douglas Roos, som är arbetande styrelseordförande i bolaget. Dagens Media har tidigare berättat att fd-Expressen-krönikören Herman Dill blir sportchef och Quetzala Blanco väntas ta plats som redaktionschef. Men Patrik Sandberg är förtegen om redaktionens medarbetare:

- Vi har en chefredaktör på plats och vi är totalt 25 stycken, mer vill jag inte säga nu.

Det har ryktats om att man ska betala journalister per klick, stämmer det?

- Det finns många sådana diskussioner. Vi vill att alla som jobbar hos oss ska vara medvetna om vad vår affär går ut på därför har vi en rörlig ersättningsdel, men jag vill inte säga vad den går ut på.

Vad har ni för intäktskällor?

- Främst annonsering och det handlar inte bara om banners, även om det är en viktig del. Som några av Sveriges största annonsköpare tyckte vi inte att vi kunde hitta det vi ville ha. Målet nu är att vara väldigt flexibla i våra annonsprodukter och försöka hitta samarbeten som passar annonsörerna.

Innebär det att annonsörerna kan påverka det redaktionella innehållet?

- Det är inte tanken. Vi har vår publicistiska sajt för besökarna och det är inte annonsörerna som ska göra vår sajt eller tidning, men fortfarande finns det mycket mer man kan göra för annonsörerna.

Patrik Sandberg avvisar ryktena om att en papperstidning är på gång.

- Det är kraftigt överdrivet. En papperstidning känns väldigt avlägset nu. Fokus nu är att göra en bra nätprodukt. Det hela ska marknadsföras, men det blir ingen jättekampanj från början. Vi tror inte på att skapa en kortsiktig superhajp.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev