Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fler företag kan komma att slopa stödet till Facebooks kryptovaluta

Publicerad: 2 oktober 2019, 06:35

Facebook.

Foto: Dagens Media.

Visa och Mastercard överväger att inte vara med i projektet kring Facebooks kryptovaluta Libra.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook avslöjade idén om en egen kryptovaluta i juni i år, med uppbackning från flera aktörer från den finansiella sektorn, däribland PayPal, Visa och Mastercard. 

Efter bakslag från både europeiska och amerikanska belsutsfattare överväger Mastercard och Visa, tillsammans med andra finansiärer, att inte stötta Facebooks kryptovaluta, rapporterar Wall Street Journal. Anledningen är att företagen oroar sig för oönskad lagstadgad granskning, skriver Digital Trends.  

Facebooks vision för Libra är att valutan ska användas av människor utan regelbunden tillgång till banktjänster. Beslutsfattare runt om i världen har uttryckt oro för hur Libra ska kunna garantera användares integritet.

I Indien, som är en viktig marknad för Libra på grund av att en stor del av befolkningen saknar regelbunden banktjänsttillgång, har ett förbud mot valutan föreslagits. 

I läckta ljudklipp som Verge har tillgång till säger Facebooks vd Mark Zuckerberg att han förväntar sig att Libra kommer att rullas ut i vissa marknader innan årets slut. 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev