Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nyamkos nya pressek: Jag sympatiserar med pr-lunchen

Publicerad: 16 April 2007, 11:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Pr-konsulten Malin Engstedt är ny pressekreterare för integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.


Malin Engstedt jobbade tidigare som informationschef för LFV, Arlanda och Aftonbladet, men har sedan 1999 jobbat som konsult för bland andra AMS, NCC, SAS, Byggnads och Axfood. Hos Nyamko Sabuni har hon varit i åtta dagar.

- Det är ingen ny tjänst, men jag är första fast anställda på pressjobbet hos Sabuni. Hon har haft två personer som har skött jobbet sedan hon tillträdde i höstas, säger Malin Engstedt.

Hur ser du på jobbet?

- Jag är faktiskt ödmjuk inför uppgiften trots att jag är en rutinerad press- och informationsmänniska. Jag har inte jobbat direkt inom politiken tidigare och dess skrivna och oskrivna lagar måste jag lära mig.

Hur känns jobbet?

- Kul. Tror jag efter ca 8 arbetsdagar. Nyamko är en spännande och professionell politiker.

Nyamko var ju ute i lite blåsväder efter att ha bjudit sina kompisar i pr-branschen på middag i syfte att hitta på ett nytt namn till departementet. Hur ser du på det?

- Jag vet egentligen inte mer om Nyamko Sabunis konsultmiddag än det jag har läst i medierna och jag har ingen åsikt om förtäringen, den jag har läst om. Middagen har väl inte heller fått något politiskt efterspel. Jag tror att hennes tanke var att på ett snabbt och obyråkratiskt sätt hitta ett bra namn på departementet. Den kan jag sympatisera med.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.