Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nya chefredaktören: "Det går fort på Metro"

Publicerad: 28 april 2014, 06:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:39

Metros tidigare nattchef Christofer Ahlqvist berättar om hur han ska ta sig an rollen som tillförordnad chefredaktör efter Mona Johansson.


Ämnen i artikeln:

Metro

Dagens Media avslöjade i fredags att Mona Johansson slutar som tillförordnad chefredaktör på Metro.

Den som tar över rollen blir Metros nattchef Christofer Ahlqvist. Han berättar att beskedet var oväntat.

– Jag kan säga så mycket som att det inte var särskilt länge sedan jag fick frågan. Det går fort på Metro. Det var oväntat samtidigt som jag förstår Monas beslut, hon har ju varit här i nästan 20 år. Själv har jag ju bara varit här i snart nio år, säger han i ett mejl till Dagens Media.

Christofer Ahlqvist tycker att det är tråkigt att Mona Johansson slutar, samtidigt som han med glädje tar sin an den nya uppgiften som chefredaktör.

– Jag är glad och stolt att jag fick frågan. Det här blir en utmaning jag hoppas blir både spännande och rolig, säger han, och fortsätter:

– För mig kommer den största utmaningen vara att komma in i jobbet snabbt. För Metro handlar det om hur vi ska fortsätta anpassa oss efter den nya tidens mediemarknad, både för metro.se och för pappret.

LÄS OCKSÅ:

Andrea Svanberg

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.