Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag28.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ny marknadschef på offensivt Bauhaus

Publicerad: 29 Oktober 2010, 11:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Johan Saxne blir marknadschef på byggkedjan Bauhaus. Nu ska han öka mediebudgeten med 15 procent.


Ämnen i artikeln:

Bauhaus

- Det känns mycket roligt och spännande att bli marknadschef på Bauhaus. Mitt fokus kommer att  ligga på att stärka Bauhaus prisposition så att det blir ännu tydligare för konsumenterna att vi är marknadens billigaste alternativ. För att lyckas med det kommer vi att satsa vidare på traditionell annonsering men också stärka vår position på webben, säger Johan Saxne i ett pressmeddelande.

Enligt Bauhaus ska marknadsföringsbudgeten nu ökas med 15 procent under 2011. Kanaler som dagspress, tv och webben ska få mer annonskronor. Bauhaus pumpade in 154 miljoner kronor i svenska medier mellan januari och augusti 2010, enligt Sifo Reklammätningar.

Bauhaus, marknadens största aktör, var också den annonsör som ökade sina medieköp mest av alla företag förra året. Trots den svåra finanskrisen uppgick investeringarna till 184 miljoner kronor brutto, en ökning på hela 93 procent.

– Under hösten 2008 filade vi i ledningsgruppen på en ny affärsplan. Vi insåg att vi måste våga satsa stenhårt på prispositioneringen eftersom folk ofta blir mer prismedvetna i lågkonjunktur. Vi har tur som har en ägare som varit med länge och sade att marknadsbudgeten rör vi inte. Istället ville vi försöka ta marknadsandelar när möjlighet fanns, sa Bauhaus vd Kenneth Litland nyligen till Dagens Media.

Johan Saxne ersätter Fredrik Englund, som varit tf marknadschef sedan Eric Lundberg slutade i somras. Han tillträder på sin nya tjänst den 1 januari. Han var tidigare inköpare för Kakel, VVS- och badrumsprodukter inom koncernen.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Bauhaus

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.