Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ny logga ska modernisera Läkerol

Publicerad: 29 Juli 2002, 08:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Nästa vecka släpper Malaco Leaf en ny design på hela Läkerol-sortimentet. Samtidigt lanseras nya smaken Salmiak i butik.


- Det har inte skett någonting med Läkerol sedan tolv år tillbaka vad gäller designen. Vi gör ett kraftigt lyft, dels för att modernisera varumärket och för att få en enhetlig form över hela världen, säger Cecilia Eliasson, produktchef för Läkerol på Malaco Leaf.

Läkerol byter ut sin gamla ask mot en ny fliptop-ask. Logotypen får nytt utseende med mjukare modernare former. Pay-offen "Makes people talk" behålls dock.

- Läkerol-asken har har varit väldigt randig innan, nu ger man den en enhetligare färg vilket jag tror kommer göra det lättare för konsumenterna att uppmärksamma den i hyllan, säger Cecilia Eliasson.

Läkerol vill framför allt nå en yngre målgrupp, aktiva ungdomar i åldern 14 till 25 år. En annan uttalad målgrupp är utåtriktade vuxna i åldern 25 år tills dess att de får barn.

Läkerol är marknadsledande vad gäller halstabletter och pastiller, huvudkonkurrenterna är Vicks, Fisherman och Tenor.

- Vi ser också tuggummi som allt större konkurrenter. Klart är att vi vecka 6 kommer att lansera en ny tugummiprodukt under varumärket Läkerol, mer vill jag inte berätta, säger Cecilia Eliasson.

Vecka 41 till 45 kommer Läkerol att göra en kampanj i butik. Under hösten kommer även Läkerol att gå med en reklamfilm i bio och i TV3 och Kanal 5.

- Vi hoppas att hitta många konsumenter under hösten, säger Cecilia Eliasson.

För butikskampanjen jobbar Läkerol med reklambyrå inhouse. Reklambyrån bakom redesignen är Brindfors Enterprise. Mediebyrå är Carat.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.