Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ny gratistidning i Kungsbacka ska utmana Metro

Publicerad: 4 November 2008, 12:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Två avhoppare från Kungsbacka-Posten startar en gratistidning i Kungsbacka. Tanken är att utmana Metro om de lokala annonspengarna.


Idén om att starta en gratistidning föddes när Anders Rundbäck och Anders Forsström jobbade på Kungsbacka-Postens annonsavdelning.

- Tidningen nådde endast 6.000 av de totalt 30.000 i kommunen. När vi sålde annonser tyckte företagen att det var för lite respons. Det är en jättebra tidning men få läser den, säger Anders Rundbäck.

I januari drar duon igång Kungsbacka-Nytt, som ska gratisdistribueras till alla hushåll i kommunen. Upplagan landar på 29.000 exemplar.

Sedan tidigare finns, förutom Kungsbacka-Posten, även Metro, GPs Hallandsedition, Norra Halland och Kungsbacka Tidning i regionen.

- Det finns ingen som når alla i Kungsbacka. Vi ska försöka göra en riktigt läsvärd tidning så att annonsörerna får en bra respons för sina pengar, säger Anders Rundbäck.

Varken Anders Rundbäck eller Anders Forsström har någon publicistisk erfarenhet. Vid starten ska man vara mellan fem och sex personer.

- Jag tycker det ser bra ut. Det är klart att vi kommer att påverkas av konjunkturen om inga handlar. Men för att folk ska handla så måste företagen synas någonstans, säger Anders Rundbäck.

Hur mycket ska tidningen omsätta?

- Det är klart att vi har mål, men inga officiella.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.