Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nu blir Lars Adaktusson politiker

Publicerad: 20 Februari 2013, 06:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:55

Journalisten Lars Adaktusson blir politiker – för Kristdemokraterna.


Ämnen i artikeln:

Lars AdaktussonKristdemokraterna

I november 2011 nominerades den tidigare TV8-journalisten Lars Adaktusson till rollen som partiledare för Kristdemokraterna.

Vid tillfället dementerade Lars Adaktusson att han hade något intresse av att ta över det krisande partiet.

Nu väljer han dock att trots allt gå med i Kristdemokraterna – och samtidigt ställa upp för partiet i EU-valet. Det berättar Lars Adaktusson i ett inlägg på DN Debatt.

" Sedan några år tillbaka känner jag en växande önskan att få arbeta för idéer som inte sällan hamnar i skuggan av den dagsaktuella debatten. Att få inspireras av stora visioner och arbeta för det som i grunden bygger på personlig övertygelse är en förmån", skriver Lars Adaktusson bland annat.

Han kallar också KD för en "unik politisk rörelse".

" Inte enbart beroende på dess starka ställning i Europa och världen, utan framför allt därför att den förenar tron på individen med insikten om att den viktigaste byggstenen i ett gott samhälle är de små nära gemenskaperna – familjen och det civila samhället".

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.