Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Norska spekulationer om Schibsted-köp av Metro

Publicerad: 19 April 2007, 07:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Norsk press spekulerar om att Schibsted planerar att köpa Metro. Schibsteds koncernchef, Kjell Aamot säger sig inte känna till Dagens Næringsliv uppgifter om Schibsteds täta besök på Skeppsbron i Stockholm.


Dagens Næringsliv skriver att ryktena kommit i svang efter att Metro Internationals vd, Pelle Törnberg lämnade företaget vilket var en av anledningarna till att Metros "redan lätt deprimerande aktiekurs störtdök". Att Cristina Stenbeck tar över som styrelseordförande i Kinnevik 10 maj har också bidragit till spekulationerna.

- Vi har samma svar på alla spekulationer av det här slaget och det är att vi inte kommenterar dem i media, säger Henrik Persson, chef för Stenbecks Investor relations till Dagens Næringsliv.

Schibsteds koncernchef, Kjell Aamot säger, enligt Dagens Næringsliv, att han "inte tror" att det förs samtal mellan Metro och Schibsted just nu, men avvisar inte att Metro, som han följer noga, skulle passa bra till Schibsteds nättjänster och gratistidningar.

Om köpet skulle bli verklighet beräknar Dagens Næringsliv att Schibsted får punga ut med mellan 6-8 miljarder kronor.

Dagens Næringsliv frågar om Schibsteds turer till Kinneviks kontor på Skeppsbron.

- Det är okänt för mig. Men har någon varit på Skeppsbron vet Sverre eller Carl det, säger Kjell Aamot med hänvisning till Sverre Munck, chef för Schibsteds internationella verksamhet och Carl Gyllfors, vd på Aftonbladet.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.