Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Norrmän köper Spraydio

Publicerad: 4 Januari 2002, 07:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:19

Det norska webbradioföretaget Nordic Web Radio köper Sprays nätradiostation Spraydio. Tjänsten och varumärket kommer dock att finnas kvar hos Spray även i framtiden.


- Jag tycker att det är en klockren lösning. Både köparen och säljaren ser på webbradio på samma sätt och har samma visioner, säger Joakim Jansson, som i och med affären lämnar posten som Spraydios operativa chef för att bli vd för Nordic Web Radios svenska verksamhet .

Även de andra medarbetarna på Spraydio följer med till det nya bolaget. Nordic Web Radio i Sverige kommer att utveckla och driva webbradiotjänster. Ett uppdrag blir att driva Spraydio vidare för Sprays räkning.

- Vi kör Spraydio exklusivt på licens för Sprays räkning, säger Joakim Jansson.

Nordic Web Radio ägs av Radio 1 Norge och Scandinavia Online AS. Företaget producerar och distribuerar bland annat fem egna radiokanaler via nätet. Nordic Web Radio distribuerar också radiokanalerna Radio 1, Melodi fm och The Voice.

Bolagen ger ingen uppgift om köpeskillingens storlek.

Björn Hedensjö

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.