Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Norrlands Gulds hemliga EM-låt läckte ut på Youtube

Publicerad: 16 Maj 2008, 10:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Dagens Media kan avslöja att Norrlands Guld vill äga fotbollsommaren med en egen EM-låt. En treminuters rockvideo har producerats bakom ryggen på bryggeriets marknadsdirektör. "Det är min vansinniga produktchef som har kokat ihop detta", säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på Spendrups bryggerier. <b>Se filmen via dagensmedia.se.</b>


Det är Fredrik Sverkersten, varumärkes- och produktchef för Norrlands Guld som ligger bakom EM-låten. Trött på euro-disco och schlager ville han göra en riktig rockvideo.

- Det är en blandning av Guns´n´Roses och Sagan om ringen med extra allt, säger Fredrik Sverkersten.

Delar av filmen kommer att gå brett i tv under sommaren. Men redan nu finns videon i sin helhet på Youtube. Enligt Fredrik Sverkersten har filmen läckt ut.

- Jag har några polare som jag brukar bolla idéer med, och på något sätt läckte den ut på nätet. Då tänkte vi att nu kör vi på.

Spendrup Bryggeriers marknadsdirektör säger att han inte kände till rock-videon.

- Det är min vansinnige produktchef som har kokat ihop detta. Det är en treminuters rock-video som han har tagit initiativ till alldeles själv.

- Jag har nämnt det, men ville inte vänta på något godkännande. Jag tänkte att jag kör på och tar diskussionen sen, säger Fredrik Sverkersten.

Han verkar dock säker på att tilltaget kommer att gå hem hos chefen.

- När försäljningssiffrorna från sommaren kommer då kan jag garantera att han blir nöjd.

Fotbolls-EM är en högtid för alla öltillverkare. För att sänka Carlsberg, som är sponsor till fotbolls-EM, ska Norrlands Guld gå på storoffensiv i tv under sommaren.

- Vi kommer att dundra på i tv och då kommer rock-videon att finnas med. Det blir sjukt stort i sommar, säger Fredrik Sverkersten och fortsätter:

- Med rock-videon vill vi komma åt det okomplicerade umgänget och vara relevanta kring fotbolls-EM.

Markus Frykberg står för musik och arrangemang, Peter Fjäll har skrivit texten. Givetvis frontar Ingmars efterträdare Anders bandet.

Se filmen här

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.