Norra Skåne-chef hotad av kuban efter Castro-artikeln

2007-08-30 15:57 Niclas Rislund  

Efter att tidningen Norra Skåne dödförklarat Kubas diktator Fidel Castro blev Mimmi Bernfalk, ansvarig utgivare, hotad i sin bostad.- Det ringde en man som skrek på engelska, han sa att han var journalist från Kuba, säger Mimmi Bernfalk.

Som Sveriges enda tidning publicerade Norra Skåne i fredags uppgiften om att Kubas diktator Fidel Castro skulle vara död.

Deras webb toppades av en artikel med rubriken:

"EXTRA! EXTRA! UPPGIFTER FRÅN MIAMI: CASTRO DÖD"

- Det fick ju helt absurda proportioner, men det var inte för att väcka uppmärksamhet, det var en helt journalistisk bedömning vi gjorde, säger Mimmi Bernfalk när det har gått en vecka.

Hon avslöjar också att publiceringen ledde till att hon sent på kvällen blev hotad i sin bostad.

- Ja, jag skulle nog kunna skapa många rubriker. Men, det var en kuban som ringde. Han inledde på knagglig svenska, och övergick till att skrika på engelska, säger Mimmi Bernfalk.

Enligt Norra Skånes ansvarige utgivare ska mannen ha varit mycket hotfull - och krävt att de tog bort uppgifterna från webben.

- Han gav sig inte, han bara skrek och skrek, det var obehagligt, säger Mimmi Bernfalk.

Sen plockade ni bort artikeln, varför gjorde ni det?

- Det var faktiskt ett misstag, vi skulle uppdatera den, och då försvann den plötsligt, det var tekniska problem helt enkelt, säger Mimmi Bernfalk.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt