Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nordic Bet till rasande attack mot Svenska Spel

Publicerad: 27 Augusti 2008, 09:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Svenska Hockeyförbundet hotar med att bötfälla Björklöven efter att de låtit sig sponsras av spelbolaget Nordic Bet. En mycket upprörd marknadschef går nu till mottattack. "Det är stasi-metoder", säger Kenneth Engström på Nordic Bet.


Som Dagens Media tidigare berättat så sponsrade Nordic Bet klubben Björklöven i en hockeyfestival, utanför seriespelet, där även utländska lag deltog. Men även då gäller Svenska Spels avtal med hockeyklubbarna och därför har Björklöven brutit mot reglerna. De får nämligen inte göra reklam för en konkurrent, anser Svenska hockeyförbundet.

Nordic Bet erbjuder spel och odds långt ned i de olika divisionerna. Föreningar som inte får speciellt mycket pengar från sponsorn Svenska Spel, menar Kenneth Engström.

- Vi borde få möjlighet att stötta breddidrotten i Sverige. Är hockeyförbundet så pass hårt styrda av Svenska Spel? Ska det sänka en av sina föreningar för Svenska Spels skull? De här klubbarna har dåligt med pengar som det är, säger han.

Johan Lindvall, sponsorchef på Svenska Spel, köper inte det argumentet.

- Det går att söka 1,4 miljarder kronor från oss så det finns absolut pengar även till de lägre divisionerna. Det är upp till hockeyförbundet att avgöra hur långt ner i divisionerna pengarna ska användas.

Han ser allvarligt på händelsen.

- Vi ser mer och mer exempel på när externa spelbolag försöker sätta kilar mellan oss och förbunden.

Björklöven hotas nu av böter.

- Jag vet inte om detta bara är skrammel eller de bara vill trycka till ett spelbolag. Budskapet kanske är: gör inte business med dem, för då åker ni dit. Om de får böter så ska vi in och stödja Björklöven. Det vore också intressant att se vad de andra hockey- och fotbollsklubbarna tycker om detta, säger Kenneth Engström.

Samtidigt anser hockeyförbundet och Svenska Spel att Björklövens agerande strider mot lotterilagen. Men Nordic Bet gör ofta reklam i andra sammanhang utan att någon reagerat.

- Vi har kört helsidor i kvällspress och nu börjar till och med morgonpressen öppna sig om vi sköter det snyggt. Jag upplever detta som hot.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.