Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Norden nästa för Collaborate

Publicerad: 21 maj 2002, 11:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

Reklambyrån Collaborates ledning köper ut bolaget ur nätverket A-Com. Ny ägarstruktur ska ge byrån nya krafter och tillförordnad vd Bosse Rönnberg har planer för ett nordiskt nätverk och nya samarbeten.


- Jag har en idé om att Norden ska bli en marknad för oss. Kanske ett nordiskt nätverk med Collaborate Stockholm som bas, säger Bosse Rönnberg.

Om det nordiska nätverket ska skapas genom organisk tillväxt, uppköp av konkurrenter eller partnerskap vill Bosse Rönnberg inte berätta.

- Det vet jag inte ännu, säger han.

A-Coms kunskap inom kommunikation på internet var bärande när nätverket köpte in sig till hälften i Collaborate för två år sedan. När det blev uppenbart att Collaborate inte kunde skapa några affärer genom kombinationen traditionell och nätbaserad reklam finns inte längre behovet av partnerskapet med A-Com.

- Den idén tog en ände med förskräckelse. Vi har vuxit ifrån varandra, säger Bosse Rönnberg, som tillsammans med Hans Ullmark på Collaborate i San Fransisco köper A-Coms andel i reklambyrån.

Bosse Rönnberg tar också över vd-posten efter Niclas Melin som går till konkurrenten Paradiset DDB.

Varför slutar Niclas Melin?

- Han vill det.

Varför blir du vd?

- Jag är störste ägare.

Vad händer nu?

- Vi kör på som vanligt med kunderna. Vi har ett nytt ägarprogram och ett vinstdelningsprogram och är också öppna för samarbeten med nya partners.

Tror du att turbulensen på Collaborate påverkar kundernas förtroende för er?

- Nej. Jag har talat med kunderna.

Bosse Rönnberg tror att den största fördelen med att Collaborate inte längre ägs av A-Com är att det blir lättare att rekrytera. Både medarbetare och kunder.

- A-Com har oförtjänt haft ett dåligt rykte i medierna och uppdragsgivarna läser också tidningarna. Det har varit lite osäkert med dem som ägare och lite av baktanken med att vara sin egen är att bli av med den känslan, säger Bosse Rönnberg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev