Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Norberg och Benulic i kycklingattack mot vänsterkritiker

Publicerad: 28 Augusti 2008, 06:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Johan Norberg och Boris Benulic, som nyligen författat en bok som ska avslöja brister i Naomi Kleins Chockdoktrinen, har utmanat vänsterprofiler till debatt. Nu trappar de upp kampanjen - med kycklingar.


I boken Allt om Naomi Kleins nakenchock går debattörerna Johan Norberg och Boris Benulic till hård attack mot kultureliten, som, enligt duon, unisont och okritiskt hyllat Naomi Kleins bok.

I annonser i Metro har de båda uppmanat vänsterkritiker att debattera dem under den kommande bokmässan i Göteborg.

Gehöret har dock varit dåligt. Nu trappar de upp kampanjen. I dag har radikala tidskriften Arena en tillställning på restaurang Momma i Stockholm. På platsen ska två kycklingar i människohöjd finnas, som ska dela ut flygblad med ytterligare uppmaningar.

- Det finns en politiskt korrekt oansvarighet i den politiska debatten på kultursidorna. Det är dags att de som uttrycker en ståndpunkt utan att vara pålästa ställs till svars, säger Boris Benulic, enligt ett pressmeddelande.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.