Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nonstop lanserar lyxig HD-kanal

Publicerad: 16 Januari 2007, 14:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Nonstop Television diskuterar med operatörer i Sverige om distribution av den nya HD-kanalen Luxe TV. "Lyx är ett koncept som gör sig särskilt bra i HD-format", säger Nonstops vd Ignas Scheynius.


Nonstop Television såg under 2006 till att den amerikanska HD-kanalen Voom lanserades på den nordiska marknaden.

Sedan tidigare driver Nonstop kanalerna Star, Showtime och Silver. Dessutom ansvarar Nonstop för distributionen av den franska musikkanalen Mezzo.

Nu har Nonstop tecknat avtal med det franska medieföretaget Lagardère Networks International om distribution av den nya HD-kanalen Luxe TV i åtta länder i Norden och Baltikum.

Nonstops uppgift blir att se till att Luxe TV lanseras och drivs på de två marknaderna. I Sverige blir Luxe TV den femte HD-kanalen efter Canal Plus HD, SVT HD, Discovery HD, och Voom.

- Totalt har vi nu en portfölj av sex kanaler, varav två i HD-formatet, säger Ignas Scheynius.

Luxe TV rymmer program som speglar det lyxiga och flärdfulla livet. Innehållet spänner från allt ifrån arkitektur och inredning till matlagning, smycken, skönhet, mode, bilar och resor.

Kanalen rapporterar regelbundet från Paris, New York, Tokyo, Milano och Dubai.

- Luxe TV är en av de kanaler som kommer att bryta ny mark för HDTV. Inte bara i Norden och Baltikum, utan även internationellt. Den har en tydlig profil i sin inriktning på lyx.

Hur ligger ni till i diskussionerna med de olika operatörerna i Norden?

- Vi skrev avtalet med Lagardère förra veckan, och har precis släppt nyheten till operatörerna. Vi har fått bra feedback och har nu inlett dialog om distribution.

Vilka operatörer gäller det?

- Det är de aktörer som idag har lanserat eller inom kort kommer att kunna lansera HDTV. I Sverige rör det sig om aktörer som Canal Digital och Com hem.

När får de svenska tv-tittarna se Luxe?

- Så snart som möjligt. Realistiskt är det väl från andra kvartalet 2007 och framåt.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.