Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nonstop kan förlora TV7

Publicerad: 25 Februari 2009, 15:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Hovrätten häver tingrättens beslut om att Plaza-ägda TV7 Stockholm AB inte bedrivit verksamhet de senaste fem åren. Det kan leda till att Nonstop TV mister rätten att använda varumärket TV7.


När Aftonbladet i september 2005 fick fick tillstånd för tv-sändningar kallades deras kanal för Storstads-tv. Ett år senare ansökte Aftonbladet om en namnändring hos PRV, Patent- och registreringsverket - till Aftonbladet TV7.

Nonstop köpte kanalen i somras och genomförde nyligen en omfattande relansering av TV7. Men samtidigt har man ärvt namntvisten från tidigare ägaren Aftonbladet.

Sedan tidigare finns det Plaza-ägda bolaget TV7 Stockholm AB. Nonstop menar att företaget inte bedrivit verksamhet de senaste fem åren och vill att domstolen häver dess firmaregistrering. Tingsrätten höll med.

Hovrätten är av en annan uppfattning och ger därmed TV7 Stockholm AB rätt. Domen tar dock inte ställning till om Nonstop kan fortsätta att driva en tv-kanal med namnet TV7, men det är troligt att Nonstop försökte häva Plaza-bolagets firmaregistrering för att slippa ta den striden i domstol.

Vad som händer nu är oklart.

- Min huvudman har velat uppnå ett skydd där TV7 ingår i firmanamnet. Men domstolen har inte tagit ställning till om Nonstop kan fortsätta driva sin kanal med det namnet, säger TV7 Stockholms advokat Ulf Dahlgren.

Nonstops vd Ignas Scheynius befinner sig för närvarande i Los Angeles.

- Vi kan inte säga så mycket, men vi går igenom det med vår advokat, säger Ebba Bjelkholm, bolagets presschef.

Kan ni fortsätta driva en kanal med namnet TV7?- Det kan jag inte kommentera.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.