Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

NIX-registret stor utmaning för Swedma

Publicerad: 23 April 2007, 13:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

I torsdags valdes tre nya styrelsemedlemmar in i Swedma. Att bli bättre på att rikta sin reklam till rätt målgrupp tillsammans med etikfrågorna är två områden som bör prioriteras anser de nya ledamöterna


.Rolf Nordqvist från Bisnode, Amanda Undin från Trackster och Experians Magnus Rimsby är de tre nya namnen i dm-branschens intresseförening Swedmas styrelse.

Rolf Nordqvist på Bisnode som bland annat har Par och Infodata inom koncernen är nöjd med Swedmas arbete men anser samtidigt att det finns flera viktiga frågor där organisationen måste bli bättre.

- Vi har etikfrågorna, både inom dr och telemarketing. Ett stort problem är också det ökande Nixeriet, folk som anmäler sig till Nix-registret.

Uppkomsten till det senare problemet är till viss del branschens eget fel anser Rolf Nordqvist.

- Man har inte varit tillräckligt specifik när man ringer till kunder. Det går inte lägga ut breda bombmattor, här måste branschen skärpa sig.

Experian jobbar med analys- och systemlösningar. Företagets vd, Magnus Rimsby, vill föra upp analysfrågorna på Swedmas dagordning.

- Experian jobbar med att erbjuda rätt reklam vid rätt tidpunkt. Inom direktmarknadsföring finns det mycket skräp. Med bra analys kan vi hjälpa till med att kommunicera med rätt målgrupp, säger Magnus Rimsby.

Han anser att Nix-registret är ett problem för branschen och att företagen som marknadsför sig genom telemarketing måste ta sitt ansvar.

- Många tenderar att ringa vid fel tidpunkt. Det är ju en sak om man har en kundrelation med företaget som ringer, har man inte det måste man vara ännu mer försiktig.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.