Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nils Franchell: ”Jag tar med mig Aftonbladets själ”

Publicerad: 24 Augusti 2009, 07:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Aftonbladets Nils Franchell om sitt nya jobb.


Nils Franchell har arbetat på Aftonbladet i 22 år och hunnit beta av poster som biträdande redaktionschef, nyhetschef, nattchef och avdelningschef på såväl nyhetsredaktionen som sport- nöjes- och featureredaktionerna. Han var också med och startade Sportbladets magasin S.

Nu får han en ny roll då han blir kommunikationschef med huvudansvaret för Aftonbladets externa och interna information samt för marknad och pr.

– Jag kände att det här kom perfekt. Jag har gjort det mesta på Aftonbladet men aldrig detta. Nu får jag lära mig någonting nytt, säger han till Dagensmedia.se.

Du har en bakgrund som journalist och inte kommunikatör. Hur påverkar det ditt nya jobb?

– Jag, precis som min företrädare, vet hur Aftonbladet funkar och kan ta med oss tidningens själ. Så hade det kanske inte varit om vi tagit in ett proffs utifrån.

Han får nu ett tiotal anställda under sig.

– Jag tror att en marknadsavdelning med många unga duktiga medarbetare kan behöva en lite äldre redaktör på avdelningen.

 

 

 

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.