Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Niklas Svenssonaccepterar sin dom

Publicerad: 30 april 2007, 07:50
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:06

Niklas Svensson, som fälldes för sin inblandning i dataintrångsskandalen, accepterar domen, och tänker inte överklaga. "Jag är nöjd med tingsrättens domslut", säger Niklas Svensson.


Det var i fredags som Stockholms tingsrätt dömde Niklas Svensson till dagsböter. Han fälldes för att i sitt arbete som politisk reporter på Expressen ha loggat in på Socialdemokraternas nätverk sapnet.

- Efter samtal med min advokat i dag har jag nu definitivt bestämt mig för att inte överklaga domen, säger Niklas Svensson, och fortsätter:

- Jag är glad för att tingsrätten i domen konstaterar att jag egentligen kunde ha fått ett strafföreläggande, vilket innebär att jag inte behöver betala några advokatkostnader. Jag tycker också att den diskussion som nu dragits i gång av Anders R Olsson är intressant. Han menar att jag inte borde ha straffats.

Sex personer stod åtalade för dataintrång eller anstiftan till dataintrång. Tre personer - Johan Jakobsson, Niki Westerberg och Nicklas Lagerlöf - friades helt av tingsrätten. Niklas Svensson, Per Jodenius och Niklas Sörman dömdes till att betala dagsböter.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.