Niklas Svensson tillbaka på Expressen

2010-01-19 08:48  

Niklas Svensson åtevänder till sin förra arbetsgivare, Expressen. "Jag känner mig välkommen tillbaka", säger han till Dagensmedia.se.

Niklas Svensson var en av dem som dömdes i samband med dataintrångsskandalen strax före valet 2006.

Han fick kort därefter lämna sitt jobb på Expressen.

Sedan dess har Niklas Svensson fortsatt bevaka politik på Politikerbloggen samt TV4 Nyheterna. Ett arbetet som nu avslutas.

Istället ska Niklas Svensson göra comeback på Expressen. Rekryteringen har troligtvis att göra med att Expressen vill stärka sin politikbevaking inför valet 2010.

– Jag har stortrivts på TV4. Det har varit fantastiskt att få lära sig tv, men jag har saknat skrivandet. Att avslöja något på papper och webb och bli läst av många människor är häftigt, säger Niklas Svensson till Dagensmedia.se.

Hur ser du på att gå tillbaka till Expressen, med tanke på de omständigheter som gjorde att du fick lämna tidningen?

– Jag tycker det ska bli kul, jag har många vänner där. Jag känner mig välkommen tillbaka. Jag hoppas att jag blir en god ambassadör för TV4 på Expressen och att det blir fler samarbeten mellan de två.

Niklas Svensson ska i huvudsak jobba med politiska frågor på Expressen.

– Men jag kommer aldrig att tacka nej till en nyhet, oavsett område, säger han.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson kommenterar rekryteringen i sin blogg:

– Jag tror att det blir bra. Det som skedde 2006 har han, som arbetsledare på Metro och som en av TV4:s mest profilerade nyhetsreportrar, lagt bakom sig, skriver han.

Ny chefredaktör för Politikerbloggen är TV4:s politiske reporter Anders Pihlblad, som jobbat nära Niklas Svensson på TV4.

Niklas Svensson tillträder på Expressen den  2 februari.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt