Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Niklas Svensson dumpar Nöjesextra.se

Publicerad: 16 Januari 2009, 13:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Via bolag äger TV4s politiska reporter Niklas Svensson domänen Nöjesextra.se - som nu börjat sälja annonser. "Så ska det inte vara", säger Jonas Gummesson, tf. nyhetschef för TV4 Nyheterna. Niklas Svensson ska nu överge domänen.


Nöjesextra.se tar skärmdumpar från olika bloggar och publicerar dem i ett nyhetsflöde. Domänen som är registrerad 11 december 2008 ägs av Niklas Svensson, via bolaget Nyhetsbolaget Niklas Svensson AB.

Bland dagens rubriker återfinns bland annat "Nu erkänner Li, 21: Därför kan jag inte bajsa", "Merals sågning av Blondinbella: Hon är en horunge" samt "Per-Robin om Merals "röv": Jag fick en så kallad semi-rektion på några sekunder".

När Dagens Media, i december, pratade med Niklas Svensson medgav han att han äger domänen, men att han "släppt den ifrån sig".

Senare uppgav han via mail att sajten drivs av några bekanta som gillar kändisbloggar samt att det inte finns planer på att göra den kommersiell.

I själva verket drivs Nöjesextra av Niklas Svenssons flickvän och hennes vänner. Men Nyhetsbolaget Niklas Svensson AB äger fortfarande domänen för sajten, som nu blivit kommersiell:

"På de fyra veckor som NÖJESEXTRA.SE funnits har sajten besökts av drygt 100 000 människor... I dag lades de första annonserna ut på sajten. ", stod det nyligen att läsa på Nöjesextra.se.

Sedan hösten 2007, då TV4 köpte Politikerbloggen, är Niklas Svensson anställd på TV4. Kanalen fick under skandalen gällande Trond Sefastssons mutbrott anledning att se över rutinerna för medarbetares sidoverksamheter.

Jonas Gummesson, säger till Dagens Media att Nyhetsbolaget, ska göra sig av med domänen.

- Så här ska det inte vara. Nyhetsbolaget ska överlåta domänen till de som gör sajten. Att så inte har skett är ett förbiseende och det beror helt enkelt på att ingen har tänkt på det. Men nyhetsbolaget ska inte ägna sig åt den här verksamheten.

Han tillägger även att Nyhetsbolaget är inaktivt sedan den dag Niklas Svensson anställdes på kanalen, i enlighet med TV4:s regler.

Niklas Svensson säger att han i dag har gjort en anmälan om att att överlåta domänen till sin flickvän, och medger att det borde ha gjorts långt tidigare.

- Det beror på slarv, vi har haft mycket att göra. Jag borde ha anmält det tidigare, säger han.

På måndag ska överlåtelsen vara registrerad hos Stiftelsen för Internetinfrastruktur.

- Jag har inte varit inblandad i driften av sajten, utan jag registrerade domänen åt min flickvän.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.