Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Niklas Svensson bloggar från rättegångar

Publicerad: 29 Januari 2007, 06:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

Den tidigare Expressenreportern Niklas Svensson har registrerat flera bloggdomäner.Han ska bland annat bloggar direkt från rättegångar.


Niklas Svensson, som i dag varvar jobbet som nyhetschef på Metro, med olika frilansuppdrag, har registrerat flera bloggar, bland dem Kriminalbloggen.se. Rattegang.se, Nojesbloggen.se. Sedan tidigare driver han även Politikerbloggen.

Med Rattegang och Kriminalbloggen, vill Niklas Svensson blogga direkt från pågående rättegångar.

- Jag har ni insett att det finns en kommersiell potential i bloggar. Alla stora tidningsredaktioner i Norge rapporterar via bloggar från rättegångar. Jag tror att det finns ett intresse för bevakning från högintressanta rättegångar även i Sverige.

Niklas Svensson ska ta hjälp av frilansare för rättegångsbevakningen.

Själv ska han upp i tingsrätten då han är åtalad för att ha tagit sig in i Socialdemokraternas intranät, Sap-net. Rättegången sker 10-11 april, och Niklas Svensson har funderat på att sända direkt från den i egen regi.

- Jag har funderat på det, men nej jag ska inte blogga från den rättegången.

Du har börjat med annonsförsäljning på Politikerbloggen, hur går det?

- Två annonser ligger ute från Pressens pensionskassa och en från en eu-parlamentariker. Jag ska också diskutera med en annan annonsör. Jag hoppas annonsförsäljningen ska ta sig på sikt och att annonsörerna ser potentialen hos mina besökare.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.