Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Newzglobe-bolag på väg mot konkurs

Publicerad: 7 Februari 2011, 04:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:22

Newzglobe-grundarens Meraj Syeds företag pressas av skulder på 6,5 miljoner kronor. Men det saknar tillgångar har Kronofogden nu slagit fast – och kommer troligen försättas i konkurs.


Ämnen i artikeln:

Newzglobe

Dagensmedia.se har i flera artiklar granskat bolagen bakom affärssajten Newzglobe.se. Företaget Liberate Teknisk Utveckling – som nyligen bytte namn från Ment - har i dag skulder på 6,5 miljoner kronor, varav 6,2 miljoner är obetald skatt.

Den 28 januari gjorde Kronofogden ett utmätningsförsök hos Liberate Teknisk Utveckling, men konstaterade att det saknade tillgångar. Därmed är det troligt att Skatteverket inom kort kommer att försöka försätta företaget i konkurs.

Frågan är om ägarna bryr sig. Skatteverket har, som dagensmedia.se tidigare berättat, efter en omfattande utredning kommit fram till att Liberate tömts på 10 miljoner kronor genom luftfakturor. Skatteverket ålade då bolaget att betala en skattefordran på 4,8 miljoner kronor.

Skatteverket tror också att alla tillgångar i Liberate Teknisk Utveckling flyttats över till bolaget Newzglobe Business News AB, som ägs av Newzglobes chefredaktör Stefan Lidzell.

Meraj Syed själv, som nyligen lämnade styrelsen i Liberate Teknisk Utveckling men som enligt sajten fortfarande är vd, har själv granskats av Skatteverket – som bland annat slagit fast att han bokfört sitt eget bröllop som kick-off.

Även bolaget Jobbnova är knutet till Newzglobesfären. Meraj Syed har sedan länge lämnat bolagets styrelse, där sitter nu, sedan i november 2010, Stefan Lidzell samt pr-konsulten Dominika Peczynski, som tidigare kallats in för att agera som företagets pr-rådgivare.

Dagensmedia.se har sökt Stefan Lidzell, ansvarig utgivare på Newzglobe.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Newzglobe

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.