Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Netto expanderar stort i Sverige

Publicerad: 28 mars 2017, 09:15
Uppdaterad: 28 mars 2017, 10:49

Den danska livsmedelskedjan Netto storsatsar i Sverige med såväl nyetableringar som upprustningar av befintliga butiker.


Netto har haft en stabil tillväxt sedan lågpriskedjan etablerade sig i Sverige i slutet av 1990-talet.

Enligt bolagsdatabasen Retriever omsatte Netto Marknad Sverige knappt 4,8 miljarder kronor under 2015 och ökade vinsten från 42 miljoner kronor till 102 miljoner kronor samma år.

Nu aviserar Netto om ambitiösa expansitionsplaner på den svenska marknaden.

– Vi har en kraftig expansionsplan på plats, där ett stort antal nya butiker kommer öppna under de kommande åren. Vi kommer även att prioritera uppgraderingar av våra existerande butiker, där stora investeringar ligger planlagt, säger Peter Jakobsen, Etableringschef på Netto i ett pressmeddelande.

Redan under våren öppnas nya Nettobutiker, samt renoveringar och uppgraderingar av befintliga.

– Detta kommer bli den största expansionen sedan vi startade i Sverige, och därför letar vi nu efter två nya etablerare för att stärka upp vår organisation i Stockholmsområdet och Södra Götaland. Detta är bara början på Netto Sveriges resa, fortsätter Peter Jakobsen.

I slutet av mars meddelade moderbolaget Dansk Supermarked Group att Netto Sveriges vd Bernt Holm får lämna posten.

Istället har Netto Sveriges tidigare inköpsdirektör, Jan Richter, tagit över som tillförordnad vd.

Dansk Supermarked Group förklarade beslutet med att det krävdes andra kompetenser på vd-posten för en kommande tillväxtplan.

– Det gör det absolut, det är det inga tvivel om. Men om det är det som ligger till grund för den här situationen, det kan jag inte uttala mig om, sade Mads Hvitved Grand till Food Suply, angående Bernt Holms arbetsbefrielse. 

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News