Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Netcheck i konkurs

Publicerad: 16 maj 2002, 08:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

Jupiter MMXIs dotterbolag och internetmätningsprodukt Netcheck har ansökt om konkurs. Samtidigt slutar Jupiter MMXI leverera data från sina panelmätningar.


- Konkursen är ett resultat av den sits vi är i nu. Men det ska sägas att produkten lever och konkursförvaltaren vill finna lösningar för hur Netcheck ska leva vidare. Vi hoppas att den ska göra det med kompetens från oss, säger Lars Björkman, vd Jupiter MMXI.

Vad händer med de kunder som använder Netcheck?

- Vi har levererat siffrorna för april och därefter är det upp till konkursförvaltaren att ge besked till kunderna, säger Lars Björkman.

Netcheck är ett helägt dotterbolag till Jupiter MMXI och produkten ingår inte i den affär där Nielsen Netratings köpt alla Jupiter MMXIs kundkontrakt i Europa, enligt Lars Björkman.

Leveransläget är dock detsamma för Jupiter MMXIs kunder på övriga mätningar utöver Netcheck, exempelvis panelmätningarna av unika besökare.

- April månads data finns hos kunderna och därefter kommer vi inte att leverera mer, säger Lars Björkman.

Netcheck är Jupiter MMXIs internettrafikmätningsprodukt. Netcheck håller reda på hur många besök och sidförfrågningar enskilda sajter får och produkten mäter sedan en tid också unika webbläsare. Bland annat TV4 och IDG har köpt mätningar av Netcheck.

Netcheck ansökte om konkurs 8 maj.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev