Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nätverk vill rädda Norra Skåne

Publicerad: 1 December 2008, 04:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

För att rädda Norra Skånes lokalredaktioner har en läsare bildat ett nätverk.


Tidningen Norra Skåne blev riksbekant då tidningens ansvariga utgivare, Mimmi Karlsson-Bernfalk, publicerade den felaktiga uppgiften om Fidel Castros död.

Men som Dagens Media tidigare har berättat är framtiden för Norra Skåne oviss. Ägaren, Skånska Dagbladet-koncernen, har beslutat att fusionera Norra Skåne, Laholms Tidning och Skånska Dagbladet.

100 tjänster ska bort, och enligt uppgifter i flera medier ska Norra Skånes samtliga fem lokalredaktioner skrotas, och centralredaktionen flyttas till Malmö.

Nu har ett nätverk som kallar sig "Rädda kvar Norra Skånes lokalredaktioner" bildats. Genom en skrivelse försöker de nu sätta press på Skånska Dagbladets ledning. Men hittills upplever de att de inte har fått några raka svar.

- Det väcker naturligtvis spekulationer. Vill de tiga ihjäl detta, eller har de lyssnat på oss och tänker ändra sig, säger Per-Ove Jönsson, initiativtagare till nätverket.

Om inte ledningen lyssnar tänker nätverket gå vidare och starta en blogg, en namninsamling och göra aktioner.

- Att en lokaltidning som heter Norra Skåne inte ska ha en enda lokalredaktion och ha centralredaktions i södra Skåne är ju bisarrt, säger Per-Ove Jönsson.

Skånska Dagbladets vd Rickard Kling:

- Inget beslut är taget, men vi håller på med en utredning om den nya organisationen,

Ska ni skrota alla lokalredaktioner?

- Vi ska ta fram en ny organisation, och där är det möjligt att vi det kommer ett förslag som innebär att vi tar lokalredaktionerna.

Blir centralredaktionen kvar?

- Det är möjligt att den flyttas.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.