Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Nämndemans mejl hackad - reportrars brev sprids på nätet

Publicerad: 4 April 2008, 11:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:53

Nämndemannen hävdar att över 2000 mejl från hennes dator ligger ute på Pirate Bay. Korrespondens mellan nämndemannen och en mängd journalister sprids nu på internet."Jag befinner mig i chock", säger nämndemannen till Dagens Media.


Dagens Media har tidigare rapporterat om nämndemannen vid Stockholms tingsrätt som befinner sig i konflikt med en reporter på Expressen.

För några dagar sedan polisanmälde reportern nämndemannen för ofredande.

Nu står det, enligt nämndemannen, klart att hennes dator har blivit hackad - och att hennes omfattande korrespondens med flera journalister och medieföretag sprids via Pirate Bay.

- Pirater har gått igång och hackat min e-post. Nu ligger över 2000 mejl ute. Det rör sig om mejl till många högt uppsatta mediemänniskor, åklagare och domare, säger nämndemannen.

Hackerattacken har polisanmälts.

- Polisen undersöker det här nu. Det här är verkligen allvarligt. Eftersom jag är nämndeman går vissa mejl under domared.

Flera medieföretag, däribland Aftonbladet, har blivit informerade om hackerattacken. Enligt nämndemannen är det möjligt för hackare att ta sig in i företags mejlsystem med hjälp av de mejl som har skickats från företagens konton.

- Jag kan bara beklaga det här, säger nämndemannen.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.